Sillen vendime për shpalljen e urdhërarresteve qendrore dhe ndërkombëtare

Prokurori Publik kompetent nga Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit dhe Korrupsionit deri te Ministria e Punëve të Brendshme ka dorëzuar urdhra për shpalljen e urdhërarresteve qendrore dhe ndërkombëtare për dy persona, për të cilët ekziston dyshim se kanë kryer vepër penale – rrezikim terrorist të rendit kushtetues dhe sigurisë.

Baby Boo

Siç kumtoi Prokuroria Publike, pas parahetimit të zbatuar më 20 shkurt të këtij viti, prokurori publik kompetent nga Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit ka sjellë vendim për zbatimin e procedurës hetuese për pesë persona, në mesin e të cilëve edhe për këto dy persona të cilët janë të pakapshëm për organet e përndjekjes.

“Atëherë, prokurori publik duke vlerësuar se janë përmbushur bazat ligjore deri te gjykatësi i procedurës paraprake pranë Gjykatës Themelore Shkupi 1 ka dorëzuar propozim për përcaktimin e masës së paraburgimit për të gjithë të dyshuarit, me çka këtyre dy personave iu është përcaktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej 30-të ditëve nga gjetja e tyre”, thonë nga Prokuroria.