SI U RRËZUA AEROPLANI ME 106 SHQIPTARË NE OHËR NË VITIN 1993

Viti 1993 ishte i rënde për popullin shqiptar. Pikërisht në atë vit pas rrëzimit të 2 aeroplanëve, njëri në mars e tjetri në nëntor humbën jetën gjithsej 200 shqiptarw. Me 20 nëntor 1993, kompania Avioimpeks flutoron nga Gjeneva për në Shkup, në aeroportin e Shkupit merr sinjal se nuk mund të zbres për shkak të motit te keq, dhe e dërgojnw për në aeroportin e Ohrit.

Aeroporti i Ohrit në atë kohë shërbente vetëm për zbritje në raste emergjencash. Një dëshmitar i tragjedisë tregon se aeroporti nuk kishte krijuar kushte për zbritjen e aeroplanit, pikërisht nuk ishin të ndezura dritat e pistës.

Baby Boo

Piloti pas shumë rrotullimeve rreth aeroportit përplaset me një mal aty afwr. Shumë familjarë këte tragjedi e quajnë montim, pasi në të gjendeshin shume shqiptarw te kyçur nëpër lëvizjet patriote të atëhershme. Për më shumë ndiqeni emisionin.