Si të humbni peshë duke ecur


Studimet kanë treguar se ecja mund të çojë në humbje peshe por shumë priren ta nënvlerësojnë atë. Sidoqoftë, me qëndrueshmeri, disiplinë dhe program mund të arrini trupin e dëshiruar duke ecur, natyrisht duke ndjekur një dietë të ekuilibruar.

Mbani një ritëm të mirë
Në mënyrë që të dobësoheni kur ecni, duhet të keni parasysh se është e rëndësishme të mbani një ritëm të mirë që kërkon një përpjekje të caktuar. Mendoni se duhet të ecni sikur po nxitoni për të kapur një autobus. Përqendrohuni dhe mbani hapin.

Ushqyerja është shumë e rëndësishme
Nuk do të vini re ndonjë ndryshim nëse nuk ndiqni një dietë specifike. Humbja e peshës do të pasohet nga lodhja e vazhdueshme. Peshku, perimet, frutat, fibrat janë të domosdoshme për të marrë rezultate më të mira dhe më të shpejta në trupin tuaj.

Ecni të paktën 40 minuta në ditë
Për të arritur rezultatet e dëshiruara duhet të ecni të paktën 40 minuta gjatë ditëve të javës dhe nëse keni kohë rriteni kohëzgjatjen gjatë fundjavave. Një program i mirë që mund ta miratoni është: të ecni për 40 minuta dhe të paktën 5 kilometra, ndërsa gjatë fundjavave do të ishte mirë të shtoni edhe dy kilometra të tjerë.

Çdo ditë, në të njëjtën kohë
Nëse keni për qëllim të dobësoheni nëpërmjet ecjes, duhet ta bëni siç duhet. Nëse iu pëlqen të ushtroheni në mëngjes, filloni të ecni para se të shkoni në punë se ta përfundoni ditën tuaj. E rëndësishme është të ndiqni të njëjtin program çdo ditë, në mënyrë që trupi të mësohet të mobilizojë metabolizmin, dhe të disiplinoheni sa më shumë që të jetë e mundur.

Baby Boo