Si drejtor i “ELEM”, Hristijan Mickoski ndërtoi 5 hidrocentrale me vlerë 10.000.000 euro! (Dokumente)


Udhëheqësi i VMRO DPMNE, Hristijan Mickoski abuzoi me pozitën e tij duke bërë pasuri personale gjatë udhëheqjes me kompaninë shtetërore ELEM.

Ja se si:

Vendosja e dy ekskavatorëve të mëdhenj të verdhë në shtratin e lumit piktoresk, i cili zbukuron vendbanimin turistik Ravna reka pranë Pehçevës. Menjëherë filloi të gërmonte përgjatë rrugës së asfaltuar përmes vendbanimit duke shkatërruar shumë pemë të mbjellura gjatë rrugës.

Kompania “Minka Energotek” është investitori që merr koncesionin për ndërtimin e hidrocentraleve të vogla, për të cilat si kontraktuese ka punësuar kompaninë “Avangard Engineering”.

Gjendja e tanishme e Regjistrit Qendror të gjetur se themeluesi i “Minka-Energotek” është kompani e Shkupit “Energotek.”

Nënshkruesi i vendimit për dhënien e një koncesioni është ish ministri Zoran Stavrevski

I pari në listën e themeluesit të kompanisë “Energotek” LLC (6953077 EMBS- Vasil Gjorgov 28-3 / 4 Shkup, me ofertë numër 02-6266 / 10 të 02.06.2014 vitit) me një kapital fillestar prej 1.250 euro është Dimitar Dimeski – ish këshilltari, i, ish ministrit të Transportit dhe Lidhjeve, Mile Janakieski. Ish-ministri zotëron një parcelë të madhe toke jo shumë larg Ravna Rekës. Sipas listës së pronës, të raportuar nga Anti-Korrupsionit, Janakieski në vitin 2012 për djalin e tij bleu një 3039 metra katrorë tokë me vlerë 61.500 denarë.

Për më tepër lista e themeluesve të “Energotek” LLC, kompanisë si motra dhe zhvilluese e hidrocentraleve është e Orce Todorovski, i cili gjithashtu ju bashkuan 1.250 euro kapitalin aksionar. Si një investitor është kryetari aktual i VMRO DPMNE, dhe pastaj drejtor i SHA “ELEM” Shkup, Mickovski ka investuar 900 euro, ndërsa Stefan Trajkovski në Shkup investoi 1.600 euro. Ai është gjithashtu menaxher i të dy kompanive, Energotech dhe kompanisë si motra “Minka-Energotech”.

Përveç “Energotek” dy kompanitë e tjera janë themeluesit e investitorit të kompanisë “Akvaenergi” nga Shkupi dhe “Minka” nga Strumica, i cili është në anën tjetër të malit, ku tashmë zotëron hotelin e “Bela Voda”, ku janë të ftuar shpesh zyrtarët e qeverisë së kaluar.
Hristijan Mickoski është i detyruar t’i japë përgjigje publikut se si ai gjatë drejtimit të SHA “ELEM” u bë pronar i disa hidrocentraleve të vogla për të cilat ai mori subvencione nga Qeveria e shefit të tij Nikola Gruevski?/ Pa Censurë