Shtyhet gjykimi për “Titanik 2” – Thaçi dhe Ibrahimi kërkuan që aktakuza të përkthehet në shqip

Në Gjykatën Penale sot filloi gjykimi për rastin “Titanik 2”, por seanca shumë shpejt u ndërpre. Në seancë ishin të pranishëm të gjithë të akuzuarit, i akuzuari Bedredin Ibrahimi kërkoi që avokati i Menduh Thaçit të jetë avokati i tij. Pastaj mbrojtja kërkoi që të shtyhet seanca e sotme që të njihet më mirë me rastin, por gjykatësja Ognen Stavrev e refuzoi kërkesën e tij dhe kërkoi nga Prokuroria Speciale Publike të fillojë me fjalët hyrëse, transmeton Portalb.mk.

Baby Boo

Më pas Ibrahimi kërkoi nga Gjykata që aktakuzën ta shoh në gjuhën shqipe, edhe Menduh Thaçi e kërkoi të njëjtën edhe pse në procedurën parahetimore ka thënë se e kupton gjuhën maqedonase.

Ndryshe, në lëndën e Prokurorisë Speciale (PSP) “Titanik 2” akuzohen linderi i PDSH-së, Menduh Thaçi, ish-shefi i Policisë Sekrete, Sasho Mijallkov dhe ish-anëtarët e Komisionit Shtetërorë Zgjedhor, Sasho Srcev, Bedredin Ibraimi, Aneta Stefanovska dhe Vllatko Sajkovski.

Gjykatësit e Gjykatës Administrative Biljana Nikodinovska – Petrovska, Lidija Ivanovska, Bllagorodna Rangellova, Aneta Xhigerova dhe Gazmend Fejzula nuk janë përfshirë në akuzë edhe pse me kërkesë të gjykatëses Verka Petkovska, Këshilli Gjyqësor ua ka marrë imunitetin, ndërkaq Gjykata e Apelit e ka refuzuar kërkesën e PSP-së për akuzën me çka ata kanë qenë të përfshirë.

Të gjithë të akuzuarit e “Titanik 2”, përveç Sasho Mijallkovit, penalisht janë përgjegjës për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe autorizimeve, ndërkaq ish shefi i Policisë Sekrete do të jetë përgjegjës për veprën penale “marrje të dhuratës për ndikim të kundërligjshëm”. Kjo është akuza e katërt për Mijallkovin pas “Arkës”, “Target-Fortesa” dhe “Tortura”.

Nga “bombat” e publikuara të LSDM-së, mund të dëgjohet se si Mijallkov dhe Thaçi merren vesh për votim në lidhje me ankesat e dorëzuara deri te KSHZ-ja. Gjykata e Apelit i ka pranuar dy “bomba” që të jenë pjesë e dëshmive materiale në këtë lëndë.

Bisedat e përgjuara mund t’i dëgjoni më poshtë.