SHTETI QË RRJEP TË VARFËRIT, KURSE SHPËRBLEN KRIMINELËT…

Hasim Memishi SOPI:

Baby Shop Charli

Kemi mijëra raste të shtetasve të këtij shteti të kalbur që jetojnë me dhjetëra vite këtu dhe shteti nuk ju jep nënshtetësi, këta persona nuk kanë kaluar kurrë kufirin për shkak të një dokumenti të thjeshtë, kurse kriminelët edhe atë të dënuar nga gjykata hyjnë dhe dalin kur dhe si t’ju teket..

Motoja e qeverisë së re ishte “живот за сите” ( jetë për të gjithë), mirëpo si duket vazhdon jeta vetëm për të fortit, për kriminelët, për banditët e hajdutët, kurse qytetari i thjeshtë duhet t’i lërë fëmijët pa bukë, që të mund ta paguajë rrymën, duhet të mos blejë rroba të reja, por ta paguaj qiranë..

Qytetari i thjeshtë që mundohet me djersë ta fitojë kafshatën e gojës, ndiqet dhe malltretohet nga policia e cila i mshel sytë përballë kriminelëve…

Qeveria e re për dallim nga e vjetra vetëm filmat i ka zhanër tjetër, qeveria e mëparshme i kishte filmat aksion triller, kurse kjo e reja i ka aventurë komedi…

Derisa nuk përgjigjet para ligjit si i pasuri ashtu edhe i varfëri, si intelektuali ashtu edhe i pa shkolluari, nga ky vend do vazhdojnë të ikin të gjithë..

Nëse shteti më gjatë e mbanë në kufi ekipin e teatrit se sa ekipin e njerëzve me precedent penal, ky shtet do të vazhdojë të mos funksionojë.

Unë ia jap një këshillë falas qeverisë së re, që në moton e tyre ” Живот за сите” ta shton dhe fjalën криминалци…
I zhgënjyer pse nuk kam ikur nga ky shtet një orë e më parë…

Restorant Burimi  3- Vertok
Sigma Doors