‘Shtëpia më me fat në botë’ qëndron vetëm! Mbijetoi mrekullisht vullkanin La Palma që shkatërroi qindra shtëpi


“Shtëpia më me fat në botë” qëndron e vetme mes peizazhit të dj*egur pasi mbijetoi mrekullisht lavën e nxehtë që del nga vullkani La Palma. Një imazh i pabesueshëm tregon se shtëpia në El Paríso duket të jetë krejtësisht e paprekur pasi ulet në mes të shk*atërrimit.

Ajo është quajtur një “shtëpi mrekulli” për mbijetimin disi të magmës që rrjedh nga vullkani Cumbre Vieja që ka shk*atërruar mbi 350 prona. Çifti danez në pension që zotëron shtëpinë janë “të lehtësuar që është ende në këmbë”, sipas Ada Monnikendam, e cila e ndërtoi shtëpinë me burrin e saj.

“Ne të gjithë filluam të qajmë si të çmendur kur u thashë atyre [pronarëve] se shtëpia e tyre e dashur ishte e paprekur,” tha ajo për El Mundo. Më shumë se gjysma e shtëpive në zonë dhe një shkollë lokale janë shk*atërruar nga rrjedha e pamëshirshme e lavës. Çifti, i cili “nuk duan të flasin me askënd sepse nuk do të pushojnë së qari”, thuhet me ironi se kanë zgjedhur La Palma posaçërisht për shkak të peizazhit të tij vullkanik. Monnikendam tha se ata ishin “të trishtuar kur dinin se shtëpia është atje vetëm pa qenë në gjendje të kujdeset për të.”