Shqiptarët nga Maqedonia fitojnë medaljen e artë në Olmpiadë

Ky është konkursi i parë që merr pjesë shteti i Maqeonisë për film të shkurtër Eco dhe atë triumfon me një shqiptare Talia Kastrati dhe Halime Ademi !

Çfarë thonë fitueset:
What Can I Do?
Eshte shum e leht per tu ankuar dhe per te treguar se cka nuk ben, e rand esht problemet ti shohish nga kendi cka mund te bej dhe sit a permirsoj gjendjen.
E keni te qarte qyteti nga ku vijm ne ka pasur invasion me ndertime duke anashkaluar prishjen e eko sistemit.

Gjate periudhes se dimrit eshte rradhitur nder 5 qytetet me te ndotura ne Evrope. Andaj ne beme pyetje cka mund te bejme ne?!
Qellimi i filmit eshte qe tek te rrinjte te cilet per me pak se nje decade do te jene ne poste vendimarse ne aparatin shtetror, te nxisim pergjegjsine ekologjike.

Se pari ne kemi bere nje hulumtim me te rrinjte e moshes 10-18 vjet
Rezulteatet e hulumtimit ishin divergjente(te kunderta.kontraveste)
Ne pyetjen se a kane marre pjes ne aktivitete ekologjike ata jane shprehur se kane marre pjese mbi 70%.
87% jane shprehur se eshte koha e fundit/treni I funddit qe duhen te ndermiren masa serioze per ndotjen e ambientit.

Vetem 6 nga 100 I dijne ngjyrat se ne cfar koshi cfar mbeturoine duhet hedhur. Kjo tregon se te rrinjte nuk sillen me pergjegjsi per mbrojtjen e ambientit .
Ktu kjo ishte arsyeja per skenarin e filmit tone , cka mund te bej un?per te sjellur mesazhin se ti je mjaftueshem, ndryshimet e mdhaja fillojne prej sendeve te vogla.

Beju nje hallk e nje eko zingiri.

Baby Boo