Shqiptari shpallet hero në Mal të Zi shpëtoi foshnjen dy muajshe që ra në uj (VIDEO)

Foshnja që u shpëtua dje nga lumi Moraça në Podgoricë, pasi gjyshja ra në lumë bashkë me të, është vetëm dy muajshe. Fëmija tani është në gjendje të mirë dhe me prindërit e tij. Gjyshja e tij humbi jetën në ujërat e Moraçës.

I porsalinduri u rikthye në jetë falë Adnan Dibranit, i cili nga një kthesë e fatit ndodhi në vendngjarje. Punëtorët e ndërmarrjes së qytetit “Zelenilo” Alfi Ibrahimovic dhe Almir Mujak e nxorrën foshnjën nga uji, por askush prej tyre nuk dinte si ta ringjallte, përveç dibranëve.

Sikur fati deshi që Dibrani të ishte në Podgoricë si mbikëqyrës i zgjedhjeve presidenciale që u zhvilluan dje. Ai, meqë ra fjala, është deputet i Parlamentit suedez, dhe ka lindur në Kosovë.

“Ne po ecnim nëpër Podgoricë para konferencës për shtyp që prisnim. Kur erdha te ura pashë një grua dhe një foshnjë në ujë. Erdhën disa njerëz. I thashë të thërrisnin një ambulancë se nuk e di numrin. Unë mendoj se ata bërtitën dhe të gjithë ikën. Unë isha pas tyre – tregon ai për “Focus”.

Kur zbrita në lumë, foshnja tashmë po nxirrej nga lumi.

“Nuk dinin si ta ndihmonin. e mora. Unë kam tre fëmijë të vegjël, ndaj është e rëndësishme për mua t’i di këto gjëra. E ktheva fëmijën dhe fillova t’i godas kurrizin për t’i nxjerrë ujin nga mushkëritë. Fëmija filloi të merrte frymë në krahët e mi dhe filloi të jepte shenja jete. Unë vrapova lart kodrës në drejtim të rrugës dhe ndërsa vrapova u sigurova që fëmija të ishte në kontakt me mua gjatë gjithë kohës. E pashë ambulancën që vinte dhe vrapova në rrugë për t’ua dorëzuar – thotë Dibrani dhe shton se nuk ka arritur të shoh nëse gjyshja ka rënë në lumë, apo është hedhur me qëllim, siç dyshon policia malazeze.
Dibrani ka trembëdhjetë vjet në politikën suedeze. Ai ka lindur në Mitrovicë, ndërsa në fillim të viteve të 90-ta është larguar për në Suedi. Me arsim është ekonomist.
Heroizmi i tij nuk u vu re në mediat në Serbi dhe Mal të Zi, ndonëse ngjarje të këtij lloji shpesh sensacionalizohen te fqinji ynë verior. I pyetur për marrëdhëniet ndëretnike dhe negociatat ndërmjet Serbisë dhe Kosovës, ai thotë se duhet të pajtohemi dhe të pranojmë njëri-tjetrin.
– Për mua është shumë e rëndësishme që të jetojmë si fqinjë. Duan apo jo, Kosova dhe Serbia do të jenë fqinjë. I gjithë Ballkani duhet të jetojë në paqe. Nuk ka rëndësi nëse fëmija ishte serb apo shqiptar, gjithsesi do ta kisha shpëtuar. Në Suedi jetojmë të gjithë bashkë, kështu duhet të jetë në Ballkan – thotë Dibrani.

https://youtu.be/I-UBT-WuyRk

Baby Boo