Shqipëria dhe Kosova lënë larg Maqedoninë për lirinë e mediave


Është publikuar raporti i Reporterë pa Kufij, ku Maqedonia edhe pse ka shënuar progres në raport me lirinë e mediave, për dy shkallë më lart, përsëri nuk mund të krahasohet me vendet e tjera të Ballkanit.

Shqipëria është e 75 në listë, ndërsa Kosova e 78, teksa Maqedonia e 111. Ndërsa nga vendet e Ballkanit në listë më lartë e renditur, është Sllovenia edhe atë e 32 në listë.

Ndërsa mediat më të lira në botë janë në Norvegji, Suedi dhe Holandë, dhe liria e medias është më e ndjeshme në Turkmenistan, Korenë e Veriut dhe Eritrea.

Baby Boo