Shqipëri – Besimtarët e krishterë kremtojnë festën e Krishtlindjes

Besimtarët e krishterë në Shqipëri dhe në të gjithë botën, këtë të shtunë 25 dhjetori kremtojnë Krishtlindjen. Ndryshe nga vitet e mëparshme për herë të dytë radhazi besimtarët festojnë në masa kufizuese, për shkak të pandemisë Covid.

Baby Boo

Në vendin tonë Kishat kanë kremtuar në orare të ndryshme meshën për “lindjen e Krishtit. Ndërkohë mëngjesin e sotëm në katedralen “Ngjallja e Krishtit”, do të mbahet mesha e besimtarëve ortodoksë në katedralen “Ngjallja e Krishtit”.

Meshën e mban kryepeshkopi Anastas Janullatos. Ndërkohë që mbrëmë në Katedralen e ‘Shën Palit’ Imzot George Frendo ka mbajtur meshën e tij të fundit si Arqipeshkv, e ndërsa përcolli edhe mesazhe për më shumë dashuri dhe paqe mes njerëzve. Krah tij, qëndronte edhe drejtuesi i ri, Arjan Dodaj.
Mesazhe paqeje kanë dhënë dje edhe krerët e besimeve fetare dhe po ashtu edhe politikanët. Kryepeshkopi Anastas Janullatos, teksa uron besimtarët shkruan se dhurata më e bukur në këtë ditë është forcimi i besimit në Zot.