Shpëtoi dhjetëra njerëz nga zjarri, Greqia i jep nënshtetësinë një shqiptari

Greqia i ka dhënë nënshtetësinë greke një emigranit shqiptar dhe dy egjiptianëve

Dekreti iu dërgua presidentit të Republikës për miratim. Te tre ata shpëtuan dhjetëra njerëz gjatë zjarrit të 24 korrikut në Mati të Atikës.

Aktin e tyre e vlerësoi edhe kryeministri Tsipras gjatë vizitës së sotme në Mati.

Alexis Tsipras iu referua vetë-sakrificës së këtyre tre emigrantëve, duke theksuar se shteti duhet të njohë veprimet e tyre dhe t’u japë atyre shtetësi greke.

Të tre emigrantët kanë jetuar ligjërisht në Greqi për shumë vite.

Baby Boo