Shpërthim në një xhami në Kabul


Një shpërthim goditi një turmë jashtë hyrjes së një xhamie në qendër të Kabulit të dielën, duke lënë një numër civilësh të vdekur, tha një zëdhënës i talibanëve, por pa saktësuar numrin e tyre.

Shpërthimi shënjestroi portat e Xhamisë Eidgah, ku po mbahej një shërbim funerali për nënën e zëdhënësit të talibanëve Zabihullah Muhajid, i cili më vonë shkroi në Twitter se sulmi kishte marrë jetë civile.
Raportet në mediat sociale përshkruan një shpërthim të madh dhe shërbimet e urgjencës që nxituan në vendngjarje.
Deri më tani askush nuk ka marrë asnjë përgjegjësi për sulmin.

Që nga marrja nën kontroll e Afganistanit nga talibanët në mes të gushtit, sulmet nga militantët e grupit të Shtetit Islamik kundër tyre janë shtuar. Kjo ka rritur mundësinë e një konflikti më të gjerë midis dy grupeve ekstremiste.