Shoqatat nga Tetova: Stefoska po kthen agjendën anti-shqiptare të viteve të 80-90-ta


Të revoltuar nga shpallja e rezultateve të Ministrisë së Kulturës për përzgjedhjen e projekteve shqiptare, 17 shoqata për kulturë, art dhe letërsi të Tetovës, kanë ak*uzuar ministren e kulturës Irena Stefoska se po kthen agjendën anti-shqiptare të viteve të 80-90-ta në kulturë.
Përfaqësuesja e këtyre shoqatave Zinepe Rexhepi, tha se projektet shqiptare nuk janë marrë aspak në shqyrtim, ndërsa i quajti tr*illime arsyetimet e Ministrisë së Kulturës se këto projekte nuk kanë plotësuar dokumentacionin.

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut urgjentisht ta ftojë në përgjegjësi Ministren aktuale të Kulturës, Irena Stefoska, dhe ta shkarkojë nga kjo detyrë! Urgjentisht të tërhiqet Programi i miratuar anti-shqiptar, të formohen komisione të reja me përfaqësues të denjë shqiptarë në ta dhe të rishqyrtohen të gjitha projektet një nga një – tha Zinepe Rexhepi Nisma e 17 Shoqatave Kulturore Artistike të Tetovës.

Ndërkohë edhe pse mban postin e zv/ministrit të Kulturës, Sedat Sulejmani thotë se mbështet artistët ndërsa fajëson Stefanoskën.
Jam në bisedime me ministren e Kulturës për rishqyrtimin e programit të Kulturës për vitin 2021 – u shpreh Sulejmani.
Ministria e Kulturës kohë më parë ka pranuar se për dallim nga viti i kaluar shoqatat shqiptare të kulturës, për këtë vit kanë marrë 110 milionë denarë më pak.