Shoferi kamionit nga Maqedonia ka pësuar sulm në tru në Hungari, sot me helikopter mjekësor është transportuar në Shkup.


Shoferi i kamionit nga Maqedonia, i cili pësoi sulm në tru në Hungari, sot është transferuar me helikopter mjekësor në Maqedoni Burri ishte në gjendje kome të induktuar në një spital në Szeged dhe familja e tij kërkuan transport për në Shkup nga QMK-ja.

– Në kontaktin telefonik me vajzën e të sëmurit është marrë informacion se ajo ka kontaktuar me institucionet kompetente mjekësore në Maqedoni, nga ku kanë treguar se ka nevojë për transport të sigurt dhe kujdes intensiv afatgjatë. Njëkohësisht, kërkesës iu përgjigj menjëherë dhe pas krijimit të kushteve për transport të sigurt, ajo u realizua nga Njësia e Helikopterëve të Ministrisë së Punëve të Brendshme me helikopterin “e bardhë” 412, në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë, Njofton sot Qendra e Menaxhimit të Krizave.