Shkupjani vjedh qafore prej qafe


Sektori për Punë të Brendshme Shkup, pranë Prokurorisë Themelore Publike Shkup, ngriti padi penale kundër A.J. (37) nga Shkupi për shkak të dyshimeve se në mars dhe maj 2018 ai ka kryer dy vepra penale “vjedhje të rëndë ‘’.
I dënuari sipas nenit 236 paragrafi 1/3 të Kodit Penal të Republikës së Maqedonisë dhe në këtë mënyrë paligjshme ka kryer veper vjedhje të rendë prej 65,000 denarë.
Gjithashtu edhe Më 9 mars të këtij viti rreth orës 16.30, i dyshuari duke lëvizur me Blvd. “VMRO”, u afrua nga prapa tek të dëmtuarara dhe duke përdorur forcëne tërhoqi gjerdanin e artë nga qafa e saj, pas së cilës ka ikur në një drejtim të panjohur. Më vonë, ai shiti qaforen e artë të kapur në vendbanimin Shuto Orizari.
Gjithashtu e përsëriti krimin më 7 të këtij muaji. Rreth 11.45 në rrugë. “Kirili dhe Metodij”, në të njëjtën mënyrë vjodhi një qafore të artë nga një tjetër i dëmtuar, pas së cilës edhe iku.