SHKOJNË PËR PUSHIME NË GREQI, 17 ADOLESHENTË HELMOHEN RËNDË

Shtatëmbëdhjetë adoleshentë britanikë përfunduan në spital, pasi grupi i shokëve thanë se pinin alkool toksik ndërsa ishte duke pushuar në Greqi.

Grupi i të rinjve, të gjithë të moshave 17-18 vjeç, fluturoi në qytetin e Laganasit në Zante për të festuar pasi mbaruan shkollën e mesme në Northumberland në fund të korrikut.

Në natën e dytë, pothuajse të gjithë djemtë u sëmurën dhe u dërguan në spital, pavarësisht se disa kishin konsumuar vetëm tre pije gjithë natën.

Cole Brunton, 18 vjeç, tha se kishte helmim me metanol dhe i tha Sun: “Është çnjerëzore. Unë e di 100 për qind se ne u sëmurëm sepse ishim helmuar”.

Ai tha se disa nga djemtë filluan të ktheheshin në hotelin e tyre nga një bari, pasi ndiheshin keq.

Cole tha se ai u kthye në hotel rreth mesnatës por u zgjua në orën 3 me djersitje dhe me temperaturë dhe dhimbje të fortë në stomak.