“Shkaktojnë koronavirusin”/Çmenduria angleze,digjen antenat e rrjetit telefonik 5G!

Diçka absurde po ndodh në Britanine e Madhe. Ditët e fundit, ka pasur disa raste të sulmeve dhe akëvenieve të antenave ose njësive te kontrollit të rrjetit të telefonave celularë 5G.

Baby Boo

KJo ka ndodhur në Birmingham, Liverpool, Melling dhe tani edhe në Belfast, në Irlandën Veriore. Në disa rrethana, videot shfaqen në internet, ku shihen disa njerëz qe sulmojnë antenat 5G dhe më pas brohorasin në britmën e “ne djall 5G” apo edhe “viva la revolución”. Filmat u fshinë menjëherë nga Youtube dhe platformat e tjera.

Përgjigja per keto akte qëndron në disa teori konspirative që funksionojnë në internet për ca kohë dhe të cilat lidhin, pa asnjë provë shkencore, plagën e koronavirusit deri tek prezantimi, ende gradual, i rrjetit të të dhënave telefonike 5G. Ekzistojnë dy teori konspirative më të zakonshme në internet. Pretendimet e para jane që rrjetet 5G do të dobësonin sistemin tonë imunitar, duke na bërë kështu më të ekspozuar ndaj koronavirusit.

Kjo teori, e rihapur edhe nga tabloidi i diskutueshëm “Daily Star”, mbështetet, ndër të tjera, nga një aktivist dhe profesor i lozosë nga Kolegji Isle of Wight, por shkencërisht është një shaka, sepse valët e radios 5G dhe rrezatimi i saj elektromagnetik, janë mjaft poshtë nivelit të sigurise ndërkombëtare, madje 66 herë më pak se kuri përtej të cilit rrezatimi dhe valët mund të modikojnë ADN-në dhe për këtë arsye të krijojnë probleme serioze shëndetësore, siç janë tumoret. Teoria e dytë e komplotit pohon se falë rrjeteve 5G “bakteret mund të komunikonin dhe të përhapen më shpejt dhe dendur” në komunitetet tona dhe për këtë arsye në këtë rast edhe koronavirusi do të lehtësohej në veprimin e tij.

Kjo hipotezë u rishikua edhe nga vetë “Daily Star”, duke përmendur një studim të vitit 2011 nga disa studiues nga Universiteti Verilindor i Bostonit dhe Perugia që “bakteret mund të komunikonin” dhe të përhapet më mirë falë një mbështetje të fortë elektromagnetike. Një studim i diskutueshëm, i cili kurrë nuk është demonstruar plotësisht. Por mbi të gjitha, koronavirusi është, në të vërtetë një virus e jo bakter.