SHKA “Karshiaka” Shkup organizon festivalin Folklorik Ndërkombëtar “SKUPI”

Festivali Folklorik Ndërkombëtar “SKUPI” prej datës së sotme deri më 31 gusht do të mbajë edicionin e dymbëdhjetë me radhë me pjesëmarrje të grupeve folklorike nga disa vende të botës.

Në këtë festival marrinë pjesë shumë shtete nga e mbarë bota si: Argjentina, Meksika, Qiproja Veriore, Bullgaria, Ukraina, Turqia, Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia si organizatore.

Festivali Folklorik Ndërkombëtarë “SKUPI” shërben në ruajtjen dhe përhapjen e traditave të trashëgimisë kulturore dhe shpirtërore, ca më tepër ky Festival vjen edhe në mbështetje të drejtpërdrejtë të turizmit si një aktivitet i mirëfilltë i turizmit kulturor si dhe për prioritet themelor posedon qëllimin që qytetarëve të ju ofron një manifestim ku gërshetohen kulturat e vendeve pjesëmarrëse nga e gjithë bota.

Ky festival organizohet nga SHKA “Karshiaka” Shkup dhe është mbështetur nga Ministria e Kulturës së Maqedonisë dhe disa komuna të Shkupit.

Përgjatë këtyre ditëve të festivalit, do të ketë shumë aktivitete kulturore dhe artistike në disa sheshe të qytetit të Shkupit si: Sheshi Filipi i Dytë, në sheshin Isa Boletini – komuna e Sarajit si dhe në sheshin ‘Skënderbeu’.

Në hapjen e këtij festivali prestigjioz ndërkombëtar, përveç Ministrit të kulturës së Republikës së Maqedonisë, Asaf Ademi.

Baby Boo