Shilegov propozon 5 deri 7 denarë për orë për parkimin e motorçikletave


Kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov, u takua sot me motoçiklistë të disa klubeve të motoristëve në lidhje me informacionin se rregullimi i parkimit të motorëve është në rregullim e sipër. Siç tha Shilegov, ideja në qytet është që në vitin e parë për të parkingjet e specializuara të jenë falas, ndërsa pas vitit të parë do të ngarkohet nga 5 deri në 7 denarë në orë.

“Ne jemi këtu për të debatuar, asnjë vendim nuk merret menjëherë. Qëllimi i idesë sonë është që të shënojmë pesë deri në dhjetë vende nga parkingjet ekzistuese, në mënyrë që të mund të largoheni nga motori kur të arrini diku. Plani ynë është që pas këtij viti do të paguhet një orë në mes 5 dhe 7 denarë për parkim të një motori, por ne do të rregullojmë çështjen. Mendoj se shuma prej 5 deri në 7 denarë në orë nuk është shumë”, tha Shilegov.

Propozimi i tij shkaktoi pakënaqësi tek motoristët e pranishëm në takim, të cilët thanë se askund në botë nuk paguhet për parkimin e motoçikletave. /Telegrafi/