Shihej ndryshe prej shtatit të shkurtër, kamarieri 27 vjeçar që mposht paragjykimet

Nga Ledjona Xheladinaj
Gjatë viteve të jetës së tij më shumë është përballur me refuzime. Po kurrë s’është mërzitur dhe dorëzuar.
“Më kanë thënë nuk je për punë. Je shumë i dobët nuk e bën dot se më kanë parë si figurë”, ka thënë ai.

Baby Boo

27 vjeçari Niku Xhydollari pas shumë përpjekjesh sot e ka një punë dhe është i përpiktë. Jeton në fshatin Hudënisht të Pogradecit. Lokali ku shërben ndodhet në zonën e ish vilave.
“Gjysmën e rrugës e bëj me makinë dhe 2 km të tjerë me këmbë”
Paragjykimet për gjatësinë e ndjekin dhe këtu. Po nuk mërzitet.
“Edhe kur më bie njëri i keq e më ofendon nuk ndihem keq. Më ofendojnë për gjatësinë si me të qeshur por se kam problem fare”, ka thënë ai.

Niku është formuar që në vegjëli që të mos ketë komplekse.
“Kam pasur shumë dëshirë të njihem në televizione e puna që bëj më pëlqen se s’ka më mirë të njihesh me shumë njerëz”.

Ka e një mesazh për të gjithë njerëzit që stigmatizojnë të tjetër pa i njohur.
“Secili ka një problem të vetin por s’ka problem e ka për vete se ka për të tjerët. Thjesht të kemi respekt”, shprehet 27 vjeçari./