Shfrytëzojnë ndihmat e marra në pandemi për të blerë vetura luksoze


Policia në Zvicërr po heton disa raste mashtrimi që kanë ndodhur në kohë pandemie. Disa persona kanë shfrytëzuar ndihmat e ofruara nga qeveria dhe kanë blerë vetura luksoze, si Ferrari, Porsche, Rolls Royce, Aston Martins dhe Mercedes.

Qveria në Zvicër ndau më shumë se 60 miliardë CHF si pjesë e paketës së shpëtimit koronavirus, me 40 miliardë CHF të vendosur në tryezë në kredi biznesi me interes të ulët. Mirëpo, qytetarë të pandërgjegjshëm e sjfrytëzuan kët ndihmë për interesa tjera.

Një numër i sipërmarrësve zviceranë kanë marrë fondet  por kanë përdorur paratë për të blerë makinat e tyre luksoze, të cilat i kishin përdorur si kolateral për të marrë para hua nga dyqanet e automjeteve zvicerane.

Cedric Domeniconi, i cili themeloi shop dyqanin e automjeteve ’Auto Pfandhaus, i tha gazetës zvicerane “20 Minuten” se që nga fillimi i bllokimit, disa sipërmarrës u befas u dukën me para të mjaftueshme për të blerë makinat e tyre të zbukuruara.

“Që kur filloi ndihma urgjente për pandeminë Covid 19, ne kemi zgjedhur në mënyrë të dukshme shumë vetura luksoze nga sipërmarrësit”, ka thënë ai për ’20 minuten’.

“Ne e dimë se shumë klientë përdorin kreditë e urgjencës për të blerë përsëri premtimin që fillimisht e kanë mbuluar me makinën e tyre”.

Baby Boo