Shërbimi i zjarrfikësve në Tetovë vitin e kaluar ka realizuar 646 ndërhyrje

Zjarrfikësit e Tetovës gjatë vitit 2021 kanë pasur gjithsej 646 ndërhyrje në zjarre dhe aksidente trafiku, sipas të dhënave të tyre. Kjo shifër ilustron punën dhe intervenimin e përditshëm e Njësisë territoriale kundër zjarrit në Tetovë, thotë komandanti i zjarrfikësve Uka Aliti.

Baby Boo

“Të gjitha këto 646 ndërhyrje tona kundër zjarrit janë bërë jo vetëm në zonën e Tetovës por edhe në pesë komunat tjera rurale. Ne mbulojmë një nga territoret më të mëdha nga Jazhinca deri në Pirok, ndërsa gjatë vitit sigurisht që kemi qenë në ndihmë të kolegëve tanë në komunën Gostivar dhe Mavrovë-Rostushe. Unë do të vazhdoj t’u bëj thirrje komunave rurale që të krijojnë brigada vullnetare të zjarrfikësve apo njësitet komunale për ndërhyrje që do të bënin një ndërhyrje fillestare derisa të arrijmë ne”, tha Uka Aliti.

Shumë nga zjarret këtë vit kanë ndodhur në mjedise të hapura. Sipas Alitit, mbi 200 nga numri i përgjithshëm i ndërhyrjeve janë bërë në sipërfaqe pyjore, tokë arë dhe fusha.