Shënohet dita botërore e çiklizmit


Me moton “ vozit drejt, vozit shëndetshëm, një numër I madh I biciklisteve marshuan nëpër bulevardet e vendit.
Të përkujtojmë se autoritet lokale të vendit vazhdimisht kanë apeluar se se ilaçi I vetëm për kaosin në komunikacion është vozitja me biçikleta.
Ehe qytetarët vlertësojnë se fushatat e shumta deri më tani që bicikleta te jete mjeti kryesor per transport me kalimin e kohes akoma me shume do te ndikojnë ne ngritjen e vetedijes se qytetareve por duhet akoma me shume pune.
Subvendionimi per blerjen e bicikletave edhe me tej mbetet prioritet ne listen e qytetit te shkupit, I cili per sivjet ka ndare subvencione me vlerte prej 10 milione denare per te gjithe qytetaret e interesuar per te blere bicikleta.
3 qershorin si  dita  boterore e ciklizmit  u shpall nga ana e Kombeve te Bashkuara mme date 17 prill te ketij vviti.
A do te shenderrohet  popullata ne maqedoni si populate e biciklizmit  dhe te ndjeke praktikat e shume vendeve te zhvilluara evropiane mbetet per te pare.
Baby Boo