Shefi i shërbimit inteligjent në Britani: Kina duhet të jap llogari për mashtrimet lidhur me koronavirusin

Kina fshehu informacione thelbësore në lidhje me shpërthimin e ri të koronavirusit nga pjesa tjetër e botës dhe kështu duhet të përgjigjet për mashtrimin e saj, tha të mërkurën (15 prill) ish-kreu i shërbimit të inteligjencës së huaj MI6 të Britanisë

Baby Boo

Presidenti amerikan Donald Trump tha të martën se do të ndalonte fondet për Organizatën Botërore të Shëndetit (OBSH) për të cilën tha se kishte promovuar “dezinformimin” e Kinës në lidhje me virusin.

John Saëers, shefi i Shërbimit të Inteligjencës Sekrete të Britanisë, ose MI6, nga 2009 deri në 2014, tha se do të ishte më mirë ta mbanin Kinën përgjegjëse sesa OBSH.

“Ka zemërim të thellë në Amerikë ndaj asaj që ata shohin se u është shkaktuar të gjithëve nga Kina dhe Kina po shmang një përgjegjësi të mirë për origjinën e virusit, për dështimin për t’u marrë me të fillimisht,” tha Saëers për BBC .

“Inteligjenca ka të bëjë me marrjen e informacionit i cili është fshehur nga ju nga shtete të tjera dhe aktorë të tjerë, ka pasur një periudhë të shkurtër në dhjetor dhe janar kur kinezët me të vërtetë po e fshehin këtë nga Perëndimi”.