SHBA kërcënon Arabinë Saudite me largim të trupave amerikane nga Arabia Saudite

Një senator republikan theksoi se mënyra më e mirë për të bërë presion mbi Arabinë Saudite ishte tërheqja e trupave amerikane të pranishëm në territorin saudit, brenda 30 ditëve.

Baby Boo

“Shtetet e Bashkuara duhet të tërheqin forcat e tyre nga Arabia Saudite brenda 30 ditëve nga kalimi i këtij projekt-ligji,” tha Bill Cassidy në tekstin e projekt-ligjit.

Para këtij senatori republikan, dy republikanë të tjerë kishin prezantuar një projekt-ligj të ngjashëm. Reuters duke cituar një senator amerikan raportoi se Shtetet e Bashkuara, përmes këtij ligji, mund të bëjnë presion mbi Arabinë Saudite për të ulur prodhimin e saj të naftës. Cassidy beson se rritja e prodhimit të naftës nga Arabia Saudite ka shkaktuar humbje të mëdha për kompanitë amerikane të naftës.

“Tërheqja e forcave tona për të mbështetur të tjerët do të ishte një mënyrë për të kuptuar se miqësia dhe mbështetja janë një rrugë e dyanshme,” tha ky senator amerikan nga Luiziana. “Nëse Riadi nuk është në përputhje me planin për të zvogëluar prodhimin e naftës, Kongresi nga ana tjetër mund të marrë vendime kundër Arabisë Saudite,” tha Cassidy në tekstin e tij.