Shaqiri: E drejtë e fëmijëve të kthehen në mësim


“Të gjithë e dimë se si funksionojnë buxhetet, të gjithë e dimë se në çfarë lëvizjesh ekonomike jemi, që vijnë nga jashtë. Mund të ketë mësim dhe të gjendet mënyrë tjetër për të treguar revoltën”.

Këtë e tha Jeton Shaqiri, ministër i Arsimit dhe Shkencës në “TV24”, në lidhje me grevën në arsim, e cila ka filluar të hënën, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Deri tani kemi 4 ditë jo pune, kemi humbur materialet mësimore që duhet kompensuar, ne këtë grevë të përgjithshme e kemi quajtur që të jetë hapi i fundit sepse tani jemi me konkurs regjistrimi për shkollat ​​e mesme. E pyeta SASHK-un se si do të kompensohen orët, e drejta kushtetuese e fëmijëve është të kenë mësime. Në takimin e parë qëllimi i përbashkët, nuk kemi thënë asnjë fjalë që nuk mendojmë se do të ketë rritje rroge. Qëndrimi ynë është se ky proces arsimor është shumë i rëndësishëm”, shtoi ai.

Baby Boo