Serbia ultimatum Maqedonisë: keni afat 10 ditë per zgjidhjen e çështjes së miellit më pas do vijne një sërë masash.


Marrëveshja  e CEFTAS është në krizë serioze, pasi kohëvë të fundit shumë shtete nuk respektojne këtë, duke vendosur barriera doganore që  nuk përfshihen në këtë marrëveshje.

Ditëve të fundit shteti Serb, ballafaqohet me barrieren doganore për eksportimin e miellit në Maqedoni. Për “Tanjung” ministri serb për tregti, turizëm dhe telokomunikacion sqaron se nëse shteti i Maqedonisë nuk heq barrierat doganore te vendosura padrejtësisht do të kete efekt të kundë kundërt pasi edhe shteti Serb do të detyrohet te marrë një sërë masash.

Ai ka potencuar se 14 prilli i ketij viti është afati i fundit.

Nëse serbia vendos barriea shumë firma shqiptare të miellit, do të pësojnë nga kjo dukuri, lusim që të zgjidhet sa më shpejt.

Baby Boo