Serbia ngelet e vetmuar. Mali i Zi zgjedh Shqipërinë


Milo Gjukanoviq, ka prishur çdo lidhje me Serbinë, madje ai i quan ata okupator dhe shkatërrues të shtetit malazez, shkruajn mediat serbe.

Sipas mediave serbe Gjukanoviq i bëri pritje të madhe presidentit shqiptar sikur ai të ishte babai i tij.

Presidentët malazezë dhe shqiptarë, Milo Gjukanoviç dhe Ilir Meta ranë dakord në Podgoricë se epilogu i dialogut midis Beogradit dhe Prishtinës duhet të rezultojë në një zgjidhje që nuk do të rrezikojë stabilitetin e rajonit. Meta tha se dialogu midis Beogradit dhe Prishtinës është shumë i rëndësishëm.

Ai theksoi se shqiptarët në Mal të Zi kontribuan në forcimin e paqes, sigurisë dhe stabilitetit.