Serbia dhe Kina me marrëveshje të përbashkët për prodhim të raketave tokë-tokë


Presidenti i Kinës, Xi Jingping, ka miratuar vazhdimin e bashkëpunimit ushtarak me Serbinë dhe paralajmëroi investime milionëshe.

Në letrën dërguar homologut të tij serb Aleksandar Vuçiq, kreu i shtetit kinez porositi se vendi i tij do të thellojë bashkëpunimin me Serbinë dhe shkëmbimin në sektorin e industrisë ushtarake dhe tregtisë.

Sipas planit parashihet që Serbia dhe Kina të formojnë firmën e përbashkët për prodhimin e raketave tokë-tokë WS-3A me rang 70 deri 280 kilometra, të cilat do të prodhohen në Serbi dhe eksportohen në gjithë botën

Baby Boo