Sead Koçan jep llogari para gjykatës


Sot, në Gjykatën penale do të mbahet seancë për lëndën e Prokurorisë Speciale Publike “Trust”, ku i akuzuar i parë është sipërmarrësi Sead Koçan, kurse të akuzuar të tjerë janë edhe 5 individë të tjerë, dy fizikë e kurse 3 juridik, mes të cilëve edhe sipërmarrjet “Transmet”, “Sileks” dhe “Vato” për pjesëmarrje në tender në Termocentralet e Maqedonisë.

Sipas aktakuzës, Sead Koçan dhe të akuzuarit e tjerë me dokumente të falsifikuara kanë kurdisur tender në ELEM në vlerë prej 17 milionë denarë.

Lënda, siç njoftoi PSP-ja, është formuar në bazë të bisedave të përgjuara nga të cilat dy të publikuara që nga 03.08.2011 dhe 06.10.2011.