Ruskovska: Hetimi është për prokurimin e spitaleve modulare, jo për shkaqet e zj*arrit në Tetovë


Dokumentacioni i tenderit për ndërtimin e spitaleve modulare të Kovidit u kërkua nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale dhe Byroja e Prokurimit Publik dhe u mor nga Prokuroria për Prokurorinë e Kr*imit të Organizuar dhe Ko*rrupsionit, njoftoi sot shefja e Prokurorisë, Vilma Ruskovska.

Sipas Ruskovskës, he*timi fillestar filloi këtë mëngjes, dhe Prokuroria është përgjegjëse vetëm për pjesën e prokurimit publik dhe nëse procedurat janë ndjekur.
“Spitalet modulare janë pajtuar me atë dokumentacion teknik të Bankës Botërore,” tha Ruskovska.

Ai tha se ky është një he*tim për mënyrën e kryerjes së prokurimit, dhe jo arsyet e shp*ërthimit të zj*arrit në Tetovë, në të cilin vd*iqën 14 persona.
Lidhur me faktin nëse ata kanë informacion se kush e bëri pritjen teknike, Ruskovska përsëriti se ata nuk kanë informacion në lidhje me të, dhe specifikimi teknik, siç informon ajo, u mor në anglisht dhe u skanua menjëherë dhe u dërgua me postë elektronike në Prokurorinë në Tetovë në mënyrë që ekspertët gjermanë të njihen me të.

“Këto janë dokumente të prokurimit dhe me sa kam informacionin fillestar nga ekspertët tanë ata bënë dokumentacionin teknik, dhe Banka Botërore bëri disa korrigjime në atë dokumentacion teknik dhe ne ua dërguam kolegëve në mënyrë që ekspertët të kontrollonin nëse spitalet modulare ishin të prokuruara dhe të bëra në “në përputhje me atë dokumentacion teknik, i cili është miratuar nga Banka Botërore,” tha Ruskovska.