Rrëfimi i kosovarit që shkoi ta shpëtonte McCain në Vietnam (Video)

Kosovari Muharrem Maralusha është veteran i luftës së Vietnamit dhe tani është pensionuar në ushtrinë amerikane.

Ai ishte pjesë e ekipit që shkoi për të shpëtuar në Vietnam senatorin John McCain i cili si pilot ishte zënë rob nga komunistët vietnamez.

Maralusha zgjodhi Klan Kosovën, për të treguar rrëfimin e tij rreth operacionit të shpëtimit të senatorit të ndjerë amerikan.

Pavarësisht se ky aksion nuk rezultoi i suksesshëm, McCain shpëtoi i gjallë dhe iu kthye vendit të tij.

Ata që e kërkuan në mesin e të cilëve ishte edhe Maralusha nuk i harroi.

Kontaktet mes McCane dhe Maralushës vazhduan edhe më vonë.

Ky i fundit thotë se bisedat gati gjithmonë kishin të bënin me Kosovën dhe situatën në Ballkan.

Baby Boo