Roth kërkon që çështja e emrit të zgjidhet këtë vit


Ministri për çështje evropiane në MPJ-në e Gjermanisë, Mihael Roth, i cili është takuar sot me kryeministrin e Maqedonisë, Zoran Zaev, ka deklaruar se çështja e emrit duhet të zgjidhet këtë vit, dhe se në të kundërtën situata e status kuo, do të qëndroj edhe më tutje me vite.
Sipas tij ndërmjetësi Metju Nimic ka rol kyç, por se qeveritë e dy vendeve janë ata që e udhëheqin procesin.
“Deklaratat e fundit e konfirmojnë vullnetin që çështja të zgjidhet tani, dhe se të dyja palët janë të gatshme për kompromise të rënda Gjermania jep përkrahje të plotë”, ka thënë Roth.
Ai porositi se nuk duhet të vendosen vija të kuqe, ndërsa sipas tij, është e patjetërsueshme që të ketë dialog qeverisë dhe opozitës.
Roth foli edhe për punën e PSP-së, duke thënë se ajo duhet të vazhdoj deri në fund me punën e saj në zbardhjen e rasteve që ka hapur. /SHENJA

Baby Boo