Rikthimi i dasmave, Policia: Kr*ismat nëpër dasma llogariten vepër pe*nale e dënueshme deri në pesë vite bu*rg

Pasi autoritetet njoftuan se këtë vit në vendin tonë do të mund të organizohen ahengje familjare, Sektori për Punë të Brendshme – Tetovë u bën apel qytetarëve që të përmbahen nga të sht*ënat me ar*më, si dhe nga organizimi i paautorizuar i fishekzjarreve.

Baby Boo

“Ky dhe dy muajt e ardhshëm, veçanërisht në korrik, në rajonin e gjerë të Pollogut janë planifikuar tashmë dhe do të organizohen një numër dasmash dhe festash të tjera. Festa të tilla vitet e fundit shpesh janë karakterizuar nga prishje të herëpashershme të rendit dhe qetësisë publike duke shtënë me ar*më zjarri ose fishekzjarre pa autorizim, dmth. përdorimi i mjeteve të ndryshme piroteknike, të cilat sanksionohen ligjërisht”, thotë policia.

Policia kujton se të sht*ënat janë në kundërshtim me Ligjin për Kundërvajtje kundër Rendit dhe Qetësisë Publike, dhe gjoba për këtë lloj të kundërvajtjes varion nga 200 deri në 500 euro (neni 31), dhe në varësi të pasojave, mund të shndërrohete dhe në vepër penale “shkaktim i rre*zikut të përgjithshëm”, për të cilin parashikohet dë*nim me bu*rg prej një deri në pesë vjet (neni 288 i Kodit Penal).

“Qytetarët udhëzohen gjithashtu që fishekzjarret e përdorura në dasmës duhet të raportohen në stacionet e policisë ose departamentet në zonën ku ata janë të organizuar, në varësi të kategorisë së tyre, dhe organizatorët duhet të marrin masat e parashikuara parandaluese në kohën e duhur”, paralajmëron policia.
Në muajt e ardhshëm, SPB-Tetovë njofton se do të forcojë ndjeshëm aktivitetet e kontrollit në drejtim të zbulimit dhe sanksionimit të shkeljeve të tilla të rendit dhe qetësisë publike dhe do të veprojë në mënyrë konkrete dhe efektive.