Rexhep Qosja: Feja Islame ka ndalur zhvillimin e Shqiptarve, nëse do te ishim katolik atëherë…


Në librin e tij “Çështja Shqiptare” viti 1998, akademiku Rexhep Qosja e ka përshkruar me këto fjalë pushtimin turk dhe islamizimin e popullsisë:

“Perandoria Osmane ka ngritur mur mes shqiptarëve dhe Evropës, në radhë të parë me ideologjinë fetare islame…