Reagime të shumta në rrjetet sociale: A do të vlejnë paratë nga nesër pasi nuk janë RMV?


Ajo që po na ndodh me dokumentet dhe pamundësia e qeverisë për ta zgjidhur këtë problem ka shkaktuar reagime të shumta në rrjetet sociale. Ja disa prej tyre.

-Nëse na kapin pa patentë shoferi me RMV, a do të mund ta paguajmë gjobën me para që shkruan Republika e Maqedonisë?

-Të gjitha kreditë e noterizuara nga një noter që nuk kanë të shkruar Maqedoninë e Veriut, nuk do të jenë të vlefshme nga e marta.

-Të gjitha martesat që nuk kanë të shkruar Maqedoninë e Veriut në certifikatat e dasmës nuk do të jenë të vlefshme nga mesnata e 12 shkurtit 2024.

-Informacioni i fundit, pas pasaportave, letërnjoftimeve dhe patentë shoferëve dhe certifikatave të martesës në të cilat nuk shkruhet Republika e Maqedonisë së Veriut nga ora 24:00, 02.12.2024, nuk do të jenë të vlefshme, prandaj konsideroni se shteti ju ka divorcuar. Dhe për monedhat dhe kartëmonedhat priten informacione të reja

-Dhe nëse më kapin në Vodno duke bërë dashuri me një automjet dhe kam patentë shoferi të vjetër, çfarë dënimi do të më shkruajnë?

-Ai që në 5 vitet e kaluara ka porositur dhe vënë në qarkullim formularët e vjetër dhe ka mundësuar prodhimin dhe lëshimin e dokumenteve personale me vlefshmëri më të gjatë se 12.02.2024, edhe pse e ka ditur se vlefshmëria e të njëjtave është deri më 12.02.2024, më 13.02. 2024 në orën 8 të mëngjesit duhet të jetë në Prokurorinë Publike.

Baby Boo