Ratkoceri: Prishtina e Tirana respektojnë figurën e Arben Xhaferit, tek ne asnjë rrugë nuk mban emrin e tij

Gazetari dhe botuesi i gazetës “Koha”, Arben Ratkoceri në profilin e tij në Facebook ak*uzon autoritetet vendore dhe partitë politike se nuk po bëjnë asgjë për të lartësuar dhe respektuar figurën markante të Arbën Xhaferit ndërsa nga ana tjetër siç shton Ratkoceri Kosova, njëren nga veprat me te mëdha infrastrukturore e ka pagëzuar me emrin e Arbën Xhaferit Edi Rama ia boton komplet krijimtarin e tij madje duke e vleresuar edhe si Rilindasin e fundit ndersa tek ne në Maqedoni.

“Ky erudit injo*rohet SIDOMOS INSTITUCIONALISHT. Asnjë institucion arsimor e kulturor shesh rrugë apo rrugicë…. nuk mban emrin e tij .
Duket se sikur ka një “pakt” sidomos nga kryetarët shqiptar te komunave urbane për fshirjen e gjurmëve.para se gjithash intelektuale e politike te këtij personaliteti Drejtuesit komunal të BDIsë vazhdojn edhe për së vde*kuri ta shohin si.oponent politik ndërsa keta te Aleancës që kur ju duhen votat thonë se jane trashigimtarë të rrugës së tij së fundi as.emrin nuk ia permendin (analizoni fushatën) se kanë frik që mos po ringjallet e.po ua prishë kum*arin me ata qe Xhaferi parashikonte si nje nga r*reziqet shoqërore më të mëdha të shqiptareve të Maqedonisë. Në kete paturpësi pa faj nuk jemi as ne pjesa tjeter e shoqerisë që nga Universitetet, Institutet mediat OJQ …që ua.lejojm e heshtim P.s Kemi ngritur përmendore për figura periferike historike, pastaj për bashkëpuntorë të osmanëve fashzmit e komunizmit sllav pa harruar simpoziumet madje shkencore të organizimeve politike te dyshimta alla Xhemjet ndërsa Arbnin institucionalisht se gjen kund” shkruan Arben Ratkoceri.

Baby Boo