Rasti “Titaniku” u paraqitën dëshmitë materiale


Seaca e sotme e rastit “Titanik” filloi me një mungesë prej një orë për shkak të mungesës së të akuzuarit, Mile Janakieski dhe Munir Pepik. Prokurori Lila Stefanova vazhdojnë sot me shpalljen e provave.

Të pandehurit e rastit “Titanik”, janë ish-kryeministrin Nikola Gruevski, Kiril Bozhinovski, Mile Janakieski, Gordana Jankullovska, Biljana Brishkoska Boshkovskin dhe Ilija Dimovski, Munir Pepik Edmond Temelko Leko Ristovski Kiril Todorovski, Catherine Velovska Stanko Korunovski, Costa Markovski Dragche Dragcheski Marjan Nakevski Goce Janevski Dzhezmi Ahmet Robert Davitkov, Dalibor Aleshkovikj dhe Lenka Rashajkovska.

Ata janë të dyshuar për vepra kriminal, shkelje të së drejtës për të votuar, shkelje të lirisë së votuesve, ryshfetit në zgjedhjeve dhe votimit, shkatërrimin e materialeve zgjedhore dhe keqpërdorim të fondeve për financimin e fushatës zgjedhore.