Rasti “Titanik”, vazhdon procedura e dëshmive


Në seancën e sotme për rastin “Titanik”, i cili edhe më tej është në procedurën e dëshmive, dëshmoi ish anëtarja e VMRO-DPMNE-së nga Shtipi e cila pranoi se ka donuar mjete për partinë.

“Mjetet nga anëtarësia i grumbullonim në mënyrë të organizuar. Disa mjete i kam paguar në Koçan të tjerat në Shtip. Anëtarësia personale ishte mes 300 dhe 500 denarë, por nuk do të thotë se ajo kushton aq”, tha dëshmitarja nga Shtipi duke shtuar se në emër të saj kanë paguar edhe anëtarë të tjerë të partisë.

Një tjetër dëshmitarë, mësues nga Ohrit deklaroi se katër apo pesë herë ka paguar donacion në emër të partisë. “Një herë kam paguar 10, pastaj 13, 30 dhe njëherë tjetër kam paguar 15 apo 18 mijë denarë si donacion. Donacioni i parë sa mbaj mend ishte diku në vitin 2013”, deklaroi dëshmitari.

Lëndën gjyqësore për finansimin e paligjshëm të VMRO-DPMNE-së e udhëheq gjykatësi Osman Shabani, derisa prokurorinë e përfaqëson prokurorja Lile Stefanova. Mes tjerash, në mungesë në Gjykatën Penale-Shkup, në këtë lëndë si i dyshuari i parë gjykohet edhe Nikolla Gruevski, i cili momentalisht është në arrati në Hungari.

Baby Boo