Rasti i ri me Covid-19 ishte i vetizoluar

Komuna e Shtimes bën të ditur se rasti i ri me Covid-19 është rast kontakti nga fshati Pjetërshticë.

Baby Boo

Sipas njoftimit të publikuar thuhet se deri tani atje janë prekur 18 persona me coronavirus.

“Për fat të mirë ka një kohë të gjatë që është duke qëndruar i vetizoluar në shtëpi falë disiplinës se vet personit, por edhe angazhimit të Institucioneve në këtë rast Shtabit Emergjent, Policisë së Kosovës, QKMF-së në Shtime”, thuhet në njoftim.

Njoftimi i plotë:

Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik ka nxjerrë rezultatet e testimeve të ditës së sotme, ku nga qyteti i Shtimes një person ka rezultuar pozitiv me COVID-19.

Në komunën e Shtimes numri i rasteve me COVID – 19 është gjithësejt 18, ndërsa i shëruar deri më tani është vetëm 1 person, i vdekur 1, ndërsa të testuar rreth 50 persona.

Të testuar janë qytetarë nga vatrat e infektuara, Pjetërshticë, Vojnoc, pastaj mostra nga qyteti i Shtimes, fshati Petrovë, Mollopolc dhe Zborc. Të gjitha këto raste kontakti. Në mesin e të tesuarve ka edhe staf mjekësor nga QKMF Shtime dhe QKUK Prishtinë.

Rasti në fjalë është i njohur për insitucionet komunale dhe se është rast kontakti me fshatin Pjetërshticë.

Për fat të mirë ka një kohë të gjatë që është duke qëndruar i vetizoluar në shtëpi falë disiplinës se vet personit, por edhe angazhimit të Institucioneve në këtë rast Shtabit Emergjent, Policisë së Kosovës, QKMF-së në Shtime.

Qytetarët i apelojmë që edhe më tutje t’ju përmbaheni udhëzimeve të Institucioneve për të mbajtur masa mbrojtëse, për të mbajtur distancën dhe kujdesur për higjienën personale!