Raporti i Avokatit të Popullit “mollë sherri” midis shumicës dhe opozitës

Seanca për punën e Avokatit të Popullit, u shndërrua në zënka verbale mes opozitës dhe shumicës. Palët akuzuan njëra-tjetrën, kush për afërsi me Ixhet Memetin e kush për obstruksione ndaj punës së tij. Shumica akuzoi Memetin për mos ndërmarrjen e masave në vitin 2012 kur deputetët opozitar u larguan me dhunë nga Kuvendi, datë kjo e cila korrespondon me vazhdimin e mandatit të Memetit si Avokat i Popullit.

Baby Boo Tinex

“Shpalosët standarde të dyfishta dhe sjellje të dyfishta. Thatë që po procedoni ndaj pjesëtarëve të policisë së burgjeve, ndërsa nuk keni nisur asnjë procedurë në lidhje me policët e Kuvendit për ditën e 24 dhjetorit 2012 ku edhe vetë ishit prezent. Nuk keni reaguar asgjë pasi që keni pritur rizgjedhjen tuaj”, deklaroi  Sashko Kostov, Deputet i LSDM-së.

Memeti kërkoi nga deputeti Kostov të lexojë raportet vjetore.

“Për atë ngjarje Avokati i Popullit vetëm ka reaguar, si gjithkund në botë në këso raste. Avokati i Popullit nuk mund t’i mbroj deputetët në Kuvend, ato duhet t’i mbroj policia. Nuk mund të procedoj për mbrojtjen e të drejtave të deputetëve pse janë larguar nga Kuvendi”, tha Ixhet Memeti, Avokat i Popullit.

Deputetët e VMRO-DPMNE-së, kërkuan që Kuvendi t’i ndihmojë Avokatit të Popullit.

“Mendoj se si parti politike duhet të ndalojmë së shikuar Avokatin e Popullit si armik të pushtetit dhe politikë. Nëse këtë arrijmë ta bëjmë sa më shpejtë, do të vërtetojmë se si shtet dhe si shoqëri jemi në përparim e sipër”, u shpreh  Zoran Ilioski, Deputet i VMRO-DPMNE-së.

Në fund, aktet e përgjithshme, Komisioni për sistem politik i miratoi me votim unanim. Aktet që kanë të bëjnë me lehtësimin e punës së Avokatit të Popullit duhet miratuar edhe në seancë plenare.

Restorant Lumare