Qyteza shqiptare ku nuk ka më shqiptarë. Si u zhdukën?

Dikur, shpuza ka qenë një vendbanim krejtësisht shqiptar. Madje shumë familje sot në Shqipëri mbajnë këtë mbiemër. Por vetëm kaq, sepse nga ajo kohë shumë gjëra kanë ndryshuar.

Baby Boo

“Shqiptarë këtu nuk kanë dhe nuk di të ketë pasur. Nuk e di , nuk e di. Shqiptar ka patur në këtë vend shumë përpara, ndoshta 300 apo 500 vite më parë”, shprehen disa banorë.
Çfarë ka ndodhur? Si u boshatis Shpuza?

A ka ende gjurmë të tyre? Ky do të jetë një rrugëtim i dhimbshëm për të zbuluar e treguar një qytezë shqiptare, ku nuk ka më shqiptarë.