Qytetarët me vlerësime të ndryshme për heqjen orës policore


Pas 66 ditësh orë policore, prej sot të gjithë qytetarët do të mund të lëvizin pa asnjë kufizim. Ndalimi është shfuqizuar. Nëpër Shkup, rrëmujë e zakonshme. Disa me maska, disa pa maska, banorët e Shkupit po plotësonin obligimet e tyre të përditshme. Disa vlerësojnë se është mirë, që nuk ka më orë policore, të tjerë thonë se nuk duhet të shfuqizohet krejt.

“Unë mendoj se është më mirë pa orë policore, sepse kur ishte ora policore ne rrinim në shtëpi”.

“Duhej të ishte deri në ora 10 ora policore”.

“Ju lutemi paralajmëroni ata që nuk mbajnë maska. Të gjithë ne jemi budallenj që mbajmë maska”.

Parqet ishin gjithashtu një vend për pushim, por edhe për lojëra për fëmijë.

Pas më shumë se dy muaj orësh policore, Ministri i Brendshëm, Nake Çulev, vlerësoi se qytetarët përgjithësisht respektonin ndalimin e lëvizjes. Ai paraqiti të dhëna të përmbledhura për shkelësit e orës policore.

Deri më sot, gjithsej 4783 qytetarë nuk e kanë respektuar vendimin e Qeverisë për kufizim të lëvizjes, nga të cilët gjithsej 3110 janë ndaluar nga policia. Gjithsej 2.632 kallëzime penale janë ngritur nga Ministria e Brendshme për 3,137 vepra penale kundër 3.412 kryesve -tha Naqe Çulev, ministër i Brendshëm.

Shumica e shkelësve të orës policore ishin në Shkup dhe Manastir, ndërsa më të paktët në Veles dhe Kumanovë. Gjithsej 5030 njerëz kanë qenë në karantinë shtetërore dhe 169 persona nuk i kanë zbatuar masat e izolimit dhe të vetizolimit. Çulev kërkoi edhe një herë që qeveria ta pranojë dekretin e tij, për shpërblim të policëve me nga 15,000 denarë secili.

Baby Boo