Pushteti dhe opozita përplasen për ndihmën shtetërore

Zëvendëskryeministrja për çështje ekonomike Milla Carovska, siguron që masat e Qeverisë nuk janë vonuar. Pretendon se një pjesë e dekreteve nga paketa e tretë e masave ekonomike do të miratohen, dhe do të paraqiten para qytetarëve javën e ardhshme.

Sigma Doors

“Nuk po them që të gjitha dekretet do të kalojnë javën tjetër. Ajo është në rrjedhë, është një plan zhvillimi, i cili ka dinamikën e tij dhe zbatimin dekret pas dekreti, ose masë pas mase, ose ligj pas ligji”-pohoi Mila Carovska -Zëvendëskryeministre e Ekonomisë.

Opozita është e mendimit se Qeveria ka humbur një muaj të tërë ndihmë për qytetarët dhe ekonominë, sepse masat, sipas tyre, filluan të jenë të vlefshme nga prilli dukje harruar marsin plotësisht.

“Në maj, 17.813 persona juridikë ose kompani morën ndihmë për muajin Prill me një total prej 110,000 punonjësve, që është dy herë e gjysmë më pak se sa u parashikua me dekret”-tha Anastasia Ilieska -VMRO-DPMNE.

Aleanca për Shqiptarët akuzon qeverinë për diskriminim rajonal ndaj vendbanimeve shqiptare. Llogaritjet e tyre janë se Ohri ka marrë 12 herë më shumë fonde nga Struga, nga paketa e kredive pa interes për sektorin privat.

Vlera totale e tre paketave të masave ekonomike tejkalon 600 milion euro. Opozita pretendon se nëse hiqet gjendja e jashtëzakonshme dhe shpallen zgjedhjet, pagesa e parave për qytetarët në prag të zgjedhjeve do të jetë një ryshfet klasik./Alsat