Punoi si mjek për vite me radhë pa përfunduar as klasën e pestë, bëri “kërdinë” në 16 spitale private


Në vetëm 23 vjeç Dr. Veeragandham Teja ka punuar tashmë në 16 spitale private ka drejtuar disa kampe mjekësore dhe është bërë vullnetar me policinë dhe punonjësit lokalë bengalë gjatë pandemisë. Tingëllon si një biografi e lakmueshme për çdo mjek dhe veçanërisht për atë që ka braktisur shkollën në klasën e pestë dhe nuk ka arsim mjekësor.

Veeragandham Teja nga shtetit indian i Bengalit Perëndimor ka punuar si mjek për më shumë se katër vjet para se të ekspozohej por së fundi morri dy goditje. Së pari, gruaja e tij e dytë e raportoi atë në polici për ngacmime mendore dhe fizike dhe pastaj ai bëri një gabim sepse ai i dha policisë një rekomandim për të anuluar regjistrin penal të një prej pseudonimeve.

U desh vetëm pak gërmim dhe policia zbuloi një rrjet gënjeshtrash dhjetë vjet më parë diploma dhe certifikata false dhe pseudonime të jo të pakta të tij. Përfundimi i tyre ishte se karriera e Teja-s dhe pothuajse e gjithë jeta e saj ishin në fakt një trillim raporton Oddity Central.
“Ai është shumë dinak” e përshkroi Teja-n një oficer i lartë policie indian.

“Kur takon dikë ai zbulon nëse i pëlqen ai person dhe vepron në përputhje me rrethanat. Edhe kur u arrestua në Bangalore për mashtrim dhe paraqitje si një oficer policie IPS ai arriti të mbrojë identitetin e tij të mjekut”.
Në vitin 2016 menjëherë pas fillimit të karrierës së tij mjekësore policia e kapi atë duke paraqitur si një oficer i SPI-së ku ai gjithashtu përdori automjete zyrtare duke pretenduar të ishte djali i një oficeri të lartë të SPI-së, por në atë rast ai arriti të lirojë veten.

Që atëherë ai ka punuar si mjek në disa spitale speciale me reputacion, dhe pasi që kishte aftësitë themelore mjekësore të mësuara gjatë praktikës, askush nuk dyshoi në të. Doli se arritjet e tij nuk ishin gati aq mbresëlënëse sa sugjeronte biografia e tij. Ai braktisi shkollën në klasën e pestë dhe iku nga shtëpia në 2005 dhe udhëtoi në qytete të ndryshme të mëdha duke shitur shishe uji dhe meze në trena. Kështu, ai u njoh me Dr. Purushottam Reddy, i cili i siguroi një punë.

Ishte atëherë që ai mësoi në lidhje me përfitimet sociale dhe financiare të profesionit të mjekut dhe vendosi t’i përjetonte ato nga dora e parë. Dr. Reddy i cili i ofroi strehim Teja-s dhe mbështetje financiare pasi dëgjoi se ishte jetim gjithashtu e ndihmoi atë të merrte një patentë shoferi dhe dokument votimi në adresën e tij si dhe dokumente të tjera të rëndësishme.

Baby Boo