Punoi 23 vite me diplomë false, ish-shefi i policisë dënohet me mijëra euro

lots of euro bills on the table

Ish-kreu i brigadës bashkiake në Desenzano të Italisë, Carlalberto Presicci është dënuar nga Gjykata e Audituesve për kryerjen e punës së tij me një diplomë të falsifikuar.

Baby Boo

Sipas mediave italiane, Presicci ka deklaruar në konkursin e vitit 1996, zotërimin e diplomës Juridik të fituar në vitin 1992 me nota të plota për të fituar postin e komandantit të policisë lokale, por në vitin 2020 është zbuluar se ai nuk ka qenë kurrë në universitet.

Kështu, Gjykata e Audituesve, seksioni juridik për Rajonin e Lombardisë, vendosi që ish-komandanti do t’i duhet t’i paguajë bashkisë së Desenzanos pak më shumë se 918 mijë euro për dëmin e shkaktuar.

Sipas rikonstruksionit të dinamikës së ngjarjeve, raportuar në aparatin e Gjykatës së Audituesve, në vitin 1996 “këshilli i Bashkisë Desenzano kishte miratuar konkursin publik për caktimin e pozicionit të instruktorit ekzekutiv në zyrën e sigurisë urbane.

Ndër kërkesat e pjesëmarrjes të parashikuara në njoftim ishte posedimi i diplomës në Drejtësi, Ekonomi, Ekonomi dhe Tregti, Sociologji dhe Shkenca Politike. Në një kontekst të tillë, ish-komandanti i policisë lokale të Desenzanos kishte marrë pjesë në konkurs “duke deklaruar zotërimin e diplomës dhe duke nxjerrë një kopje të vërtetuar të certifikatës së diplomës në Drejtësi të marrë në vitin 1992 me notën 110./110; pajtueshmëria u vërtetua nga zyrtari i regjistrit të Komunës së Gussago”.

Kështu, që nga viti 1997, ish-komandanti Presicci u punësua deri në tetor të vitit 2020, kohë kur Prokuroria Publike e Breshias zbuloi veprën që lidhet me falsifikimin e certifikatës së diplomës.