Publikohen pagat e këshilltarëve të Zaevit, habit ajo e Ljube Boshkoskit


Këshilltarët e kryeministrit Zoran Zaev ditëve të fundit shkaktuan debat tek analistët dhe opinioni në Maqedoni. Zaev u cilësua si kryeministri me më shumë këshilltarë, ndërsa të njëjtit paguhen me shuma të mëdha nga taksapaguesit e shtetit.

Qeveria e Maqedonisë ka treguar pagat e këshilltarëve, ku mund të shihet për një vit harxhohen rreth gjysmë milionë euro vetëm për këshilltarët, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Në kabinetin e kryeministrit Zoran Zaev ka të angazhuar edhe këshilltarë shqiptarë, të cilët mesatarisht marrin rreth 40 mijë euro.

Më poshtë i keni pagat e disa prej këshilltarëve të Zoran Zaevit:

– Mila Stamenova, këshilltare për komunikim me ministritë (neto 44.689, bruto 66.888 denarë)
– Zoran Bojarovski, këshilltar për reforma në media (neto 44.689, bruto 66.888 denarë)
– Ilija Zhupanoski, këshilltar për komunikim digjital (neto 44.689, bruto 66.888 denarë)
– Vesna Kovaçeska Trpçeska, këshilltare për aktivitete informative ( neto 42.941, bruto 64.212 denarë.

Këshilltarë të veçantë:
– Tanja Çaçarova Ilievska, këshilltare për drejtësi (neto 50.000, bruto 74.957 denarë)
– Dane Taleski, këshilltar për punë të jashtme (neto 50.000, bruto 74.957 denarë)
– Cvetana Laskova, këshilltare për kulturë (neto 50.000, bruto 74.957 denarë)
– Fidan Kolev, këshilltar për transport dhe lidhje (neto 50.000, bruto 74.957 denarë)
– Ljube Boshkoski, këshilltar për investime të huaja (neto 50.000, bruto 74.975 denarë)
– Fatmir Bytyqi, këshilltar për zbatimin e Marrëveshjes së Ohrit (neto 50.000, bruto 74.975 denarë)

Këshilltarë të jashtëm (këto persona janë të angazhuar me marrëveshje dhe për ta nuk paguhen kontribute shëndetësore dhe pensionale):
– Mersel Bilalli, këshilltar për përgatitjen e analizave dhe raporteve (i angazhuar prej 20/07/2017 deri 19/08/2018 për 40 mijë denarë)
– Ismet Ramadani, këshilltar për përgatitjen e analizave dhe raporteve (i angazhuar prej 20/07/2017 deri 19/08/2018 për 40 mijë denarë)
– Vançu Uzunov, këshilltar i jashtëm për çështje ekonomike për 53 mijë denarë
– Fatmir Besimi, këshilltar për çështje ekonomike (i angazhuar prej 20/07/2017 deri 26/07/2018 për 50 mijë denarë).

Nga Qeveria e Maqedonisë thonë se këshilltarët e Zoran Zaev paguhen 50 për qind më pak se ata të ish-kryeministrit Nikolla Gruevski./Telegrafi