Publicisti e përkthyesi shqiptar në SHBA vdes nga koronavirusi, mesazhi prekës i kushëririt: Sa e rëndë po më duket tani që libri i fundit fliste për një epidemi

Një tjetër shqiptar është bërë viktimë e koronavirusit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Bëhet fjalë për publicistin dhe përkthyesin e njohur Ilir Hashorva.

Baby Boo

Lajmin e hidhur për ndarjen nga jeta të intelektualit, e kanë dhënë miqtë e tij përmes postimeve në rrjetet sociale. Mes tyre, është dhe shkrimtari Ardian Vehbiu, i cili ka konfirmuar vdekjen e kushëririt të tij nga koronavirusi.

MESAZHI I ARDIAN VEHBIUT
Mbrëmë u nda prej nesh kushëriri im, miku dhe intelektuali Ilir Hashorva, i sëmurë me Covid-19.
Ka qenë gjithnjë pjesë dhe referim i familjes sime, veçanërisht i nënës sime, që e donte si të vetmin vëlla që nuk e pati.
Babai i tij, Ali Hashorva, ka qenë nga intelektualët e shquar të Shqipërisë para-komuniste, që mezi i mbijetoi tallazet e periudhës totalitare.
I kujtoj me shumë mall ato kohë të fëmijërisë që kam kaluar në shtëpinë e tyre: nga Lili dhe motra e tij Nika (Hysnija) kam marrë hua “Udhëtimet e Guliverit”, “Liza në Botën e Çudirave” dhe “Aventurat e Heklberri Finn-it”.
Atje kam njohur një familje ku librin e trajtonin si floriri.