Pse Hristijan Mickoski heshti dhe nuk tha kush do të jetë fituesi në Shkup?


Në duelin televiziv në Kanal 5, pasi Hristijan Mickoski tha se VMRO -DPMNE do të fitonte zgjedhjet lokale 2021, ai mori pyetje nga gazetari që do të ishte një pikë referimi për suksesin – “nëse numri i kryetarëve të komunave, fitues në Shkup, ose listën e përgjithshme të këshilltarëve”.

Kreu i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski u përgjigj: “Shikoni, le t’i lëmë mënjanë llogaritjet matematikore, VMRO-DPMNE do të fitojë më shumë kryetarë komunash se LSDM, VMRO-DPMNE do të fitojë më shumë vota dhe në listat e këshilltarëve, VMRO-DPMNE do të jetë ajo parti politike dhe koalicioni i udhëhequr nga VMRO -DPMNE do të jetë fituesi i këtyre zgjedhjeve.”

Ndryshe nga Hristijan Mickoski, i cili nuk e përmendi fare që koalicioni i tij do të fitonte në Shkup, edhe pse u pyet për fituesin në Shkup, kreu i LSDM -së Zoran Zaev tha: “Ne do t’i fitojmë vendet e kryetarëve të komunës në total, do të fitojmë në numër të përgjithshëm të vendeve të këshillit në vend, dhe në numrin e përgjithshëm të votave në vend, dhe ne do të jemi fitues në qytetin e Shkupit. ”

A nuk e përmend Hristijan Mickoski Shkupin sepse VMRO-DPMNE pretendon se nuk ka kandidatin e vet, apo i ka parë rezultatet e fundit nga sondazhet për Shkupin, të cilat deklarojnë se kryetari Petre Shilegov ka përparësi të madhe ndaj kandidatit “të pavarur” Danela Arsovska, e mbështetur nga koalicioni VMRO-DPMNE-AA-Alternativa?